Breinbereiders

 

Samen met haar collega Hulda Möller ontwikkelde Monique in 2012 een nieuw concept.

Zij hebben een gezamenlijke passie; het begeleiden van mensen bij verandering. Vanuit deze interesse en expertise ontstond Breinbereiders, Veerkracht bij verandering.

Zij slaan met Breinbereiders een brug  tussen onze kennis en ervaring met persoonlijke gedragsverandering enerzijds, en slim gebruikmaken van de werking van het brein anderzijds.

 

De missie

Ga je verandering aan met een frisse blik, veerkracht en je persoonlijke authentieke kwaliteiten. Vergroot je veto-power. Bereik precies die duurzame verandering die je wenst. Word je eigen veranderexpert met behulp van breinkennis.

 

Specialiteiten van Breinbereiders:

Veerkracht bij verandering in een professionele context 

Werkdrukbeleving

Wilskracht 

 

De benadering

Mensen veranderen voortdurend. Iedere ervaring, ieder geleerd feit, iedere veranderende omgeving heeft effect op het brein. Zo is het brein constant in beweging. Breinbereiders houdt van die verandering, van het proces, de effecten en het mogelijke resultaat. Maar niet iedereen is even dol op deze dynamiek. Breinbereiders geeft je de gelegenheid stil te staan bij veranderen. Zo kan je veranderen leren, snappen en zelf sturen. Je wordt je eigen veranderexpert!

Breinbereiders biedt daartoe persoonlijke verandertrajecten met groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding. Kennis van het brein is hierbij de basis. En veerkracht is in het proces een sleutelwoord. Veerkrachtig, gebruikmakend van authentieke persoonlijke kwaliteiten en met een frisse blik verandering kunnen aangaan; dat is het doel. Met een duurzame verandering als resultaat.

 

Het resultaat

Na afloop van een traject:

 • heb je meer controle en autonomie over het proces van veranderen

 • heb je handvatten om veerkrachtig met veranderingen om te gaan: flexibel genoeg om de verandering aan te gaan, stabiel genoeg om er niet door overweldigd te worden

 • neem je de volle verantwoordelijkheid voor de keuze te veranderen
 • ken je je  persoonlijke veranderstijl en -voorkeuren

 • kun je reflecteren op je eigen handelen

 • heb je de vrijheid om steeds opnieuw bewust te kiezen voor nieuw gedrag, gevoel of gedachten

 • heb je kennis over individuele veranderprocessen in het algemeen

 • heb je een duurzaam veranderresultaat bereikt


In de Breinbereiders-trajecten doorloopt ieder zijn eigen veranderroute aan de hand van zijn eigen verandervraag. Geen proces is gelijk. Maar je kunt wel veel van elkaar leren. De groepsbijeenkomsten leveren zeer inspirerende discussies en dynamiek op die je eigen inzicht vergroten. Die je eigen verandervraag kunnen voeden. De aangeboden breinkennis werkt daarbij verhelderend voor het begrijpen van het proces, als een ondertiteling. Want als je snapt hoe het werkt, is het veranderen leuker en makkelijker. 

 

Je doorloopt op gestructureerde wijze de vier fasen naar de gewenste verandering, terwijl je tegelijkertijd inzicht krijgt in het breinproces dat deze verandering ondersteunt of in de weg staat. De vakkundige stap voor stap uitleg en begeleiding over het proces dat je doorloopt, maakt dat duidelijk. Ook leer je de kracht, de beperkingen en de ontwikkeling van jouw persoonlijke veerkracht kennen. Zo word je je eigen veranderexpert en bereik je de verandering die je wenst!

 

Naast de groepsbijeenkomsten wordt gewerkt met groeps apps met korte opdrachten, een digitaal prikbord waarop praktijkopdrachten , slide shows, inspiratie en groepservaringen.

 

 

Consultancy

 

De kracht van verbinding

 

Syndesmo en Breinbereiders geloven in samenwerking. Samen worden zij graag business partner van uw organisatie.

De klant is de expert op het gebied van haar organisatie  en haar klanten.

Zij bereiken graag samen met de klant haar doel . Ieder vanuit eigen expertise en jarenlange ervaring en, samen meer dan de expertise van het geheel der delen. Een samenwerking, die voorkomt dat we al platgetreden paden bewandelen zonder zich af te vragen of er ook andere (lees: slimmere) sporen zijn.

 

Syndesmo is specialist op het gebied van slim werken en reizen met kennis, kunde en ervaring stevig geankerd in de wereld van de mobiliteit. Syndesmo adviseert werkgevers bij het moderniseren van het mobiliteitsbeleid, het invoeren van tijd- en plaatsonafhankelijk werken, resultaatsturing en gedragsverandering. Daarnaast vervult Syndesmo de rol van programmamanager en mobiliteitsmakelaar bij verschillende overheden. Wij staan voor jarenlange ervaring met het implementeren van zaken als OV- en fietsstimulering bij bedrijven, het invoeren van nieuw parkeerbeleid, en advies ondom het nieuwe werken.

 

Breinbereiders heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling, begeleiding en coaching van gedragsverandering van medewerkers binnen de context van organisaties.

 

Kortom de drie pilaren van deze samenwerking worden gevormd door

 1. Syndesmo voor ‘proven technology’ van mobiliteit en het nieuwe werken
 2. Breinbereiders voor ‘brain proven technology’ op het gebied van gedragsverandering van medewerkers
 3. De klant klant zelf als derde pilaar voor kennis en expertise van haar eigen markt en doelstellingen.